MagyarEnglishDeutsch
Részletes keresés

Kisrécse, Kendlimajor Művésztelep

Kisrécse

Kisrécse Nagykanizsa és Zalakaros között, Nagykanizsától 7 kilométerre, északkeletre terül el. Dél-Zala jellegzetes dombvidékén fekszik, az utcák völgyben és dombokon is kanyarognak.
A település közúti megközelíthetősége megoldott. A településre menetrend szerinti helyközi buszjáratok indulnak Nagykanizsáról.
Kisrécsétől nem messze, a domb túlsó felén található a faluhoz tartozó Kendlimajorként ismert településrész, ami közigazgatásilag a településhez tartozik.
Kendlimajorban található az a művésztelep, ahol évente körülbelül 40 professzionális képzőművész fordul meg, hogy különböző alkotóműhelyekben, táborokban vegyenek részt.
A művésztelep története akkor kezdődött, amikor Ludvig Zoltán és Páli László évekkel ezelőtt eldöntötte, hogy a csendes és barátság környezet tökéletes helyszín egy művésztelep és egy művészeti iskola kialakítására. Ludvig Zoltán célja egy olyan színtér létrehozása, ahol szabadon, és nyugodt körülmények között alkothat, míg Páli László a szülőfaluját kívánta népszerűsíteni és vonzóbbá tenni. A művésztelep azóta már nemzetközi hírnevet szerzett.
A telepen minden évben megrendezésre kerül egy kéthetes művésztábor, ahol bárkit szívesen fogadnak. Körülbelül 40 művész érkezik meghívásra Kendlimajorba, hogy két hetet együtt töltve folyamatosan alkossanak. A tábor célja, hogy bárki megismerhesse a művészek munkáját. A nemzetközi művésztelepre több országból érkeznek jeles alkotók, többek között orosz, német, bulgár, lett, olasz nemzetiségű művészek.
A kendlimajori művésztelep egyik nagy előnye, hogy egy helyen megtalálható a szálláshely, az étkező, és az alkotóműhely.
A műteremben egy állandó kortárs kiállítást rendeztek be a művésztelep résztvevőinek alkotásaiból, amely folyamatosan látogatható.
2006-tól működik a Művészeti Szabadiskola (Akadémia), amely különböző művészeti kurzusokat szervez. Az akadémia kínálata egyedülálló hazánkban Neves festőművészek, professzionális képzőművészek adják tovább tudásukat a legváltozatosabb területeken néhány nap alatt. Volt már itt tűzzománc, modern festészet, nonfiguratív festészet, olajfestészet, tájképfestészet pasztell technikával, és még számos érdekes tanfolyam. Az induló kurzusokról bővebb információ a Művészeti Szabadiskola honlapján (www.kendlimajor.hu) olvasható.
Minden második évben télen is szerveznek egy hetes művészeti tábort, ahová már más művészeti ágak képviselőit is hívnak, például filmművészeket, zenekarokat.


Elérhetőségek

Cím: Kisrécse Kossuth u. 9-11.
Telefon: +36-30/567-0062
E-mail: info@kendlimajor.huGaléria


Videók


Kapcsolatfelvétel

Kérjük a sikeres kapcsolatfelvétel érdekében a kiemelt mezőket mindenképp töltse ki.


Mielőtt értékelne!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.